Kostpolitik

 

Børn som er i institutionen før kl. 7:15 kan få morgenmad.

 Forældre  bedes give besked om fravær inden kl. 9.00, af hensyn til madlavningen. 

 

Med udgangspunkt i Høje-Taastrup Kommunes retningslinier har Børnehuset ABC udarbejdet følgende kostpolitik:

 

Det er Børnehuset ABC´s  mål

  •   at give børnene lyst til at spise
  •   at lære børnene gode og sunde kostvaner
  •   at servere op til 60 - 90% økologisk

 

Børnene tilbydes dagligt mellem 1 og 4 måltider i institutionen

 

Institutionen vil fortrinsvis bruge kødtyper som indmad, lam og fisk, da indmad er meget jernrigt, lam er den mindste allergene kødtype, og fede fisk indeholder D-vitaminer, som fremmer optagelsen af kalk til knoglerne.

 

Der serveres allomin/ letmælk/vand til vuggestuebørnene og  skummetmælk til børnehavebørnene. Vand vil altid være tilgængeligt. Saft vil kun forefindes i institutionen i begrænset omfang i forbindelse med festlige lejligheder, f.eks. sommerfest m.m. , da sukkerholdige drikke ikke fremmer sundheden men til gengæld optager pladsen for andre vigtige næringsstoffer.

 

 

Et barn vil aldrig blive tilbudt mad, som strider imod barnets kulturelle eller religiøse forskrifter.

 

Special- og diætkost skal aftales i hvert enkelt tilfælde mellem forældrene og institutionen efter samråd med sundhedsplejerske og/eller familiens læge.

 

Hvordan arbejde vi med vores mål:

  •   lysten til at spise:

Vi bestræber os på at gøre måltidet roligt og hyggeligt uden for mange konflikter. Når vi spiser sidder vi i små grupper, så der er tid til kontakt med det enkelte barn. Inden vi sætter os til bordet, har vi inddraget børnene i forberedelserne ved at fortælle, at nu skal vi have mad, og de er selv med til at hente kopper, tallerkner og andre ting, der skal bruges til måltidet.

 

  •     lære gode og sunde kostvaner:

Personalet er bevidste om betydningen af, at de selv er forbilleder ved at spise sund mad og samtidig udviser en positiv holdning overfor den mad, der serveres.

 

Når et barn fylder 3 år overgår det til forældrebetalt frokostordning, som laves i institutionen af uddannet køkkenmedarbejder.

 

 

Der serveres skummetmælk og vand til deres frokost og vand til eftermiddagsmaden.

 

  

Børnefødselsdag:

Her er der frit valg for den enkelte familie. Der henstilles dog til, at det bliver i begrænset omfang