Skip til hoved indholdet
    Hjem Om os

Om os

Velkommen i børnehuset ABC. Vi glæder os til at lære jer at kende.

Vi er en integreret institution der rummer i alt 112 børn* i alderen 0 til 6 år.

*Børn 0-2 år tæller for 2 enheder og børn fra 3-6 år tæller for 1 enhed.

Børnehuset ABC er en del af Klynge G, som ud over Børnehuset ABC også består af Solhøj, Trille-Tumle og Universet. Klyngen er placeret i Hedehusene omgivet af parcelhuse, rækkehuse og lejlighedskompleks med mange alsidige legepladser og motorikbaner.

Der er gode stisystemer i området, som blandt andet fører ud til Hedeland, Nærheden og Springcenteret. Desuden er der busser lige til Charlotteager fra Hedehusene station, Høje-Taastrup og Roskilde.

Høje-Taastrup Kommune har valgt at inddele daginstitutionerne i klynger. Børnehuset ABC hører til klynge G sammen med Solhøj, Trille-Tumle og Universet.

Klyngeleder: Susanne Henriksen
E-mail: SusanneHe@htk.dk

Børnehuset ABC

Charlottegårdsvej 3 A-B 

2640 Hedehusene

Telefon: 43 35 33 13

 

Pædagogisk leder:  Carina Bonefeld Olsen

E-mail: CarinaOl@htk.dk

Telefon: 23 36 31 81

 

Åbningstider

Mandag - torsdag: Klokken 06.00 - 17.00

Fredag: Klokken 06.30 - 16.30

Børnehuset ABC er en integreret daginstitution for børn i alderen 0-6 år fordelt i to bygninger, som ligger i Charlotteager i Hedehusene.

Selvom institutionen består af to bygninger, vægter vi at være ét hus - og alle børnene er vores fælles ansvar. I Børnehuset ABC har vi fokus på, at vi udvikler det hele menneske. Det er ikke kun kroppen, der vokser, det er også hjertet og hjernen.

Vi arbejder ud fra 6 værdiord, som er:

  • Empati
  • Omsorg
  • Venskaber
  • Respekt
  • Anerkendelse
  • Inklusion.

Vi vægter, at vi er en veluddannet personalegruppe, og vores pædagogik bygger på et stærkt fagligt funderet grundlag.

I ABC-Huset, Solhøj, Trille-Tumle og Universet arbejder vi tæt sammen med samfundet omkring os. Ud over overgangsarbejdet mellem dagtilbud og SFO / skole, arbejder vi også sammen med det bolig sociale område, som vi er en del af.

Cirka 2- 4 gange om året holdes der fælles møder, hvor ansatte fra biblioteket, plejehjemmet, sprogskolen, sundhedsplejen, skolen, SFO, klubben, det boligsociale og institutionerne deltager.

På disse møder drøftes der og lægges planer for vores videre samarbejde. Det kan være et foredrag om kultur, en tur til en anden kommune, hvor vi kan dele viden - eller teater for de små, som klubben afholder, temauger på tværs mellem skolen og institutionerne. Samt besøg og leg på plejehjemmet eller besøg af plejehjemmet.

Derudover bruger vi multihallen i klubben, tumlesalen på skolen samt springcentret i Nærheden flere gangen om ugen. Vi låner også bussen i Charlotteager eller klubbens minibus.

Børnehuset ABC
Charlottegårdsvej 3 A-B
2640 Hedehusene

Telefon: 43 35 33 13

Pædagogisk leder:
Carina Bonefeld Olsen
E-mail: CarinaOl@htk.dk

Klyngeleder: Susanne Henriksen
E-mail: SusanneHe@htk.dk

Mandag - torsdag:
Klokken 06.00 - 17.00

Fredag:
Klokken 06.30 - 16.30

Lukkedage